Szépművészeti Múzeum

 

Biztosan mindenki hallott róla, hogy 70 év után néhány nap erejéig látogatható a Szépművészeti Múzeum Román csarnoka. 

Ennek okán meglátogattam és nem csak az ideiglenesen látogatható csarnokról, hanem a jelenleg látogatható mindháromról lőttem pár fotót. Elsősorban extrém széles panorámákat szerettem volna készíteni amihez fotóztam is elég nyersanyagot, de első körben kifogott rajtam a feladat, szóval majd nekifutok újra. 

Addig mutatok 9 szuper-szimmetrikus fotót, amelyeket némi csalással készítettem:

 

Röviden arról, hogy miért is csalás 

 

Első körben mindenféle Ps manipulációt kikerülve Lightroomban utómunkáztam a fotókat. Ha valakit érdekel, körülbelül ennyiről van szó: 

ALAPOK, SZÍN, GEOMETRIA:

 

Ezen kívül zaj került a képekre az exportálás előtt, Ligtroomban mást nem csináltam velük. Mivel akármennyire törekedtem a tökéletességre, hogy minden fotó szimmetrikus legyen de elérni nem tudtam, fogtam a fotókat és Photoshopban tükröztem őket. Így mindegyik „manipulált”, de a szememet nem szúrja. 

Mutatok egy példát, hogy milyen tükrözés előtt és után egy kép: 

 

Nem annyira feltűnő, de aki alaposabban megnézi láthatja, hogy nagyon eltérőek a fények a két oldalon, a szélső oszlopok sem ugyan ott futnak ki a képből és a tetőre szerelt lámpák is zavaróak, legalábbis számomra. 

Ennyi a titka a fotóknak, én talán túlzottan maximalista vagyok ha szimmetriáról van szó, ha az ember középről készít egy alapvetően szimmetrikus épületről képet amit Lightroomban geometriailag finomít könnyen látványos dolgokat lehet összehozni.

Tetszett ez a múzeum fotózgatás, ahogy időm engedi bejárom a többi múzeumot is Budapesten, de előbb készül egy Párizsos épületes rövidsorozat, ha valaki kíváncsi naprakészen a munkámra, akkor: 

 

facebook     INSTAGRAM

Domokos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük